PGB-zaak: cliënte zoekt financiële hulp

In de PGB-zaak heeft het gerechtshof te Amsterdam onze cliënte in het ongelijk gesteld. Zij overweegt nu cassatie, maar zij kan alle kosten niet betalen. Om die reden heeft zij de website www.pgbsteun.nl laten opzetten. Voor de goede orde: het gaat niet om de kosten voor de advocaten.

Uiterlijk op 1 december a.s. moet onze cliënte cassatie instellen. Het griffierecht bedraagt € 322,- en wanneer onze cliënte de zaak onverhoopt verliest, moet zij de proceskosten van de SVB betalen van maar liefst € 3.377,-. Dat geld heeft zij niet en daarom heeft zij de website www.pgbsteun.nl laten opzetten. Zo hoopt zij het totaalbedrag van € 3.699,- in te zamelen.

Als onze cliënte het totaalbedrag niet bij elkaar krijgt voor 1 december a.s., kan zij onmogelijk cassatie instellen. Iedereen krijgt zijn bijdrage dan weer terug. Wordt onze cliënte in het gelijk gesteld, dan krijgen alle donateurs hun geld ook weer volledig terug. Enkel wanneer de SVB ook door de Hoge Raad in het gelijk zou worden gesteld, wordt het bedrag voldaan aan de SVB.

Alle updates over deze zaak za onze cliënte plaatsen op www.pgbsteun.nl. Als er inderdaad cassatie wordt ingesteld, is de verwachting dat de Hoge Raad over ongeveer een jaar uitspraak doet.

Thema's: Overheid en onderwijs en Zorg en welzijn
Auteur: mr. Eric van der Goot

Meer nieuws Nieuwsbrief

Actueel

  • Digitale error komt voor risico van de advocaat
    Lees meer
  • Wro of Omgevingswet bij een gewijzigd bestemmingsplan?
    Lees meer
  • Wetsvoorstel Modernisering Concurrentiebeding, doorgeschoten regeling?
    Lees meer

Meer nieuws Nieuwsbrief

Advocaten en juristen

Wim Bulthuis

Advocaat

Ivo van der Meer

Advocaat

Cynthia Grondsma

Advocaat

Dirk-Jan Westra

Advocaat

José Kemper

Advocaat

Willemijn Kuper

Advocaat

Lisa Blankestijn

Advocaat

Ayla Bosma

Advocaat

Femke de Jong

Advocaat

Aimée Tjalma

Advocaat

Gido Kalfsbeek

Juridisch medewerker

Alle advocaten en juristen

Deze website gebruikt cookies Ok