mr. Tine Liefke Wiersma

Tine Liefke Wiersma

Advocaat bij Rotshuizen Geense Advocaten

Expertise

Tine Liefke houdt zich naast de algemene civiele rechtspraktijk vooral bezig met het personen- en familierecht. Het terrein van het personen- en familierecht is breed. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan echtscheidingen, alimentatieregelingen of gezag en omgang. Ook naamswijzigingen, boedelverdelingen, ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen vallen eronder.

Als advocaat personen- en familierecht is het van belang om een zaak niet enkel vanuit een juridische perspectief te benaderen. Er is veelal sprake van ingrijpende gebeurtenissen waarbij de nodige emoties komen kijken. Tine Liefke weet hoe ze hier op een professionele en vertrouwelijke manier mee moet omgaan. Zij houdt ook rekening met de gevolgen van de eventueel te nemen beslissingen. Haar doelstelling is om er in goed onderling overleg met de andere partij uit te komen, zodat de onderlinge verhoudingen niet (verder) onder druk komen te staan. Uiteraard verliest Tine Liefke daarbij niet het belang van haar cliënt uit het oog.  

Tine Liefke is hiervoor werkzaam geweest bij de Rechtbank Noord-Nederland en het Functioneel Parket (onderdeel van het Openbaar Ministerie). Bij de rechtbank was zij eveneens werkzaam op het gebied van het personen- en familierecht. De affiniteit en interesse voor dit rechtsgebied is daar dan ook ontstaan.  Door haar eerdere werkervaring en het daarnaast succesvol afronden van de Togamaster, heeft Tine Liefke relevante kennis en vaardigheden opgedaan die zij in haar dagelijkse praktijk gebruikt. Tine Liefke is assertief en staat klaar voor haar cliënt.

Opleidingen

 • Togamaster Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen met als specialisatie privaatrecht
 • Beëdigd als advocaat in 2019

Nevenfuncties

 • Secretaris Jonge Balie Friesland
 • Algemeen bestuurslid Kunstacademie Friesland

 

 

Actueel

 • Het risico van een té uitgebreide ontslagbrief.
  Lees meer
 • Inzage in medisch dossier door jurist? De Hoge Raad geeft antwoord.
  Lees meer
 • Van wie is de Crompouce?
  Lees meer

Meer nieuws Nieuwsbrief

Advocaten en juristen

Wim Bulthuis

Advocaat

Ivo van der Meer

Advocaat

Cynthia Grondsma

Advocaat

Dirk-Jan Westra

Advocaat

José Kemper

Advocaat

Willemijn Kuper

Advocaat

Lisa Blankestijn

Advocaat

Ayla Bosma

Advocaat

Femke de Jong

Advocaat

Aimée Tjalma

Advocaat

Gido Kalfsbeek

Juridisch medewerker

Alle advocaten en juristen

Deze website gebruikt cookies Ok