Wmo en aanbesteding; uw zorg is onze zorg

Op grond van de nieuwe Wmo – die 1 januari 2015 in werking treedt – zijn gemeenten rechtstreeks verantwoordelijk voor de zorginkoop. Dit betekent een uitdagende opgave voor gemeenten: meer verantwoordelijkheid, minder budget. Centraal hierbij staan de Wmo-aanbestedingen.

Wmo-aanbestedingen


Bij Wmo-aanbestedingen kan voor, tijdens en nadien veel komen kijken. Het aanbestedingsrecht is sterk gereguleerd en fouten in de aanbestedingsprocedures kan snel leiden tot geschillen. Alertheid rondom WMO-aanbestedingen is geboden! Niet in de laatste plaats omdat ook vanuit de politiek over uw schouder wordt meegekeken. Een aantal aandachtspunten die wij in het land signaleren in verband met aanbestedingen zijn:

Ontzorgen

Gelet op de deadline zijn zeker de laatste drie aandachtspunten nu erg actueel.  Ook bij de uitvoering van de overeenkomsten kunnen vragen opkomen. Wij hebben veel kennis en ervaring in zowel het aanbestedingsrecht als het gezondheidsrecht. Met deze combinatie van kennis en het feit dat wij veel lokale overheden adviseren, is uw zorg onze zorg!

Met al uw vragen over het verloop van een aanbesteding en aanverwante zaken kunt u bij ons terecht. Neem dan contact op met mr. Wim Bulthuis (bulthuis@rgadvocaten.nl) of mr. Dirk-Jan Westra (djwestra@rgadvocaten.nl) of bel 058 21 22 444. 

 

Thema's: Aanbestedingen, Contracten en schade, Bouw en vastgoed, Overheid en onderwijs en Zorg en welzijn
Advocaten: mr. Wim Bulthuis en mr. Dirk-Jan Westra

Meer nieuws Nieuwsbrief

Actueel

  • Manfield krijgt tik op de vingers vanwege een vingerscan
    Lees meer
  • De Inspectie inspecteert en publiceert
    Lees meer
  • Meerdere opdrachtgevers en een aanbestedingsprocedure, hoe zit dat?
    Lees meer

Meer nieuws Nieuwsbrief

Deze website gebruikt cookies Ok