‘Bommelder’ Sint Annaparochie in vrijheid gesteld door gerechtshof

De man die op vrijdag 14 februari 2014 melding deed van het aantreffen van een verdacht pakketje bij zijn woning in Sint Annaparochie en vervolgens zelf aangehouden werd vanwege verdenking van het doen van een valse bommelding, is op dinsdag 18 maart 2014 in vrijheid gesteld door het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, locatie Leeuwarden.

 

Op 26 februari 2014 had de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, nog de gevangenhouding van de man voor een periode van dertig dagen bevolen. Tegen deze beschikking was namens de man hoger beroep ingesteld, dat op 17 maart 2014 behandeld is door het gerechtshof. Het gerechtshof oordeelde naar aanleiding van deze behandeling als volgt:

 

“Het hof kan zich niet verenigen met de beschikking, waarvan beroep, en de daarvoor gegeven gronden, zodat die beschikking zal worden vernietigd. Het hof is van oordeel dat de grond waarop het bevel tot gevangenhouding berust, niet aanwezig is, terwijl evenmin van een andere grond voor voorlopige hechtenis is gebleken.”

 

De voorlopige hechtenis van de man is dan ook beëindigd. 

 

Mr. Ersen Albayrak  

 

Thema: Strafrecht

Meer nieuws Nieuwsbrief

Actueel

  • Manfield krijgt tik op de vingers vanwege een vingerscan
    Lees meer
  • De Inspectie inspecteert en publiceert
    Lees meer
  • Meerdere opdrachtgevers en een aanbestedingsprocedure, hoe zit dat?
    Lees meer

Meer nieuws Nieuwsbrief

Deze website gebruikt cookies Ok