Deskundige bijstand leidt tot duidelijkheid

De Rechtbank Leeuwarden legde een overeenkomst met een gemeente vooral taalkundig uit. Recent is deze uitspraak ook gepubliceerd in NJF 2012, 22. De gemeente werd bijgestaan door onze mr. R.C.M. Kamsma


Uit deze uitspraak blijkt dat partijen in beginsel gebonden zijn aan de letterlijke tekst van een overeenkomst, wanneer zij door juristen worden bijgestaan op het moment dat de overeenkomst wordt opgesteld. Eisers werden dan ook in het ongelijk gesteld, toen zij stelden dat er iets anders zou zijn bedoeld dan wat er op papier is gesteld. Discussie hierover mag dan ook niet meer bestaan, zo oordeelde de rechter.
 
Het verdient dus aanbeveling om bij belangrijke contracten een advocaat om actieve begeleiding te vragen. Bij een later geschil hierover, maakt de rechter korte metten met een stelling dat iets dat niet in het (schriftelijke) contract staat, toch daarin moet worden gelezen.

Thema's: Contracten en schade, Publiek private samenwerking en Overheid en onderwijs

Meer nieuws Nieuwsbrief

Actueel

  • Digitale error komt voor risico van de advocaat
    Lees meer
  • Wro of Omgevingswet bij een gewijzigd bestemmingsplan?
    Lees meer
  • Wetsvoorstel Modernisering Concurrentiebeding, doorgeschoten regeling?
    Lees meer

Meer nieuws Nieuwsbrief

Advocaten en juristen

Wim Bulthuis

Advocaat

Ivo van der Meer

Advocaat

Cynthia Grondsma

Advocaat

Dirk-Jan Westra

Advocaat

José Kemper

Advocaat

Willemijn Kuper

Advocaat

Lisa Blankestijn

Advocaat

Ayla Bosma

Advocaat

Femke de Jong

Advocaat

Aimée Tjalma

Advocaat

Gido Kalfsbeek

Juridisch medewerker

Alle advocaten en juristen

Deze website gebruikt cookies Ok