Persbericht Thialf

De bouwcombinatie Jorritsma Bouw en Bouwgroep Dijkstra Draisma heeft besloten bezwaar te maken tegen de voorgenomen gunning van de verbouw van het Thialf stadion aan Ballast Nedam.

Jorritsma/Dijkstra Draisma is als tweede geëindigd. Uit de voorlopige gunningsbeslissing blijkt dat de bouwcombinatie Jorritsma/Dijkstra Draisma wel heeft ingeschreven met een lagere prijs dan Ballast Nedam. Het ontwerp van Ballast Nedam werd echter beter gewaardeerd dan het ontwerp van Jorritsma /Dijkstra Draisma. Met die beoordeling en de motivering die daarbij door Thialf is gegeven zijn Jorritsma/Dijkstra Draisma het niet eens. Jorritsma en Dijkstra Draisma is er veel aangelegen de opdracht binnen te halen. Zij geven leiding aan een geheel Fries consortium van bedrijven. Naast Jorritsma Bouw en Bouwgroep Dijkstra Draisma bestaat het consortium uit de Architecten Gear, Installatiebedrijven Pranger-Rosier en ITBB, en de adviseurs Grontmij en Ekwadraat. Het consortium dat samen meer dat 1000 Friese werknemers telt hecht aan de werkgelegenheid die de opdracht met zich brengt. Jorritsma Bouw en Bouwgroep Dijkstra Draisma hebben daarom haar advocaat mr. Wim Bulthuis van het Leeuwarder kantoor Rotshuizen Geense Advocaten ingeschakeld om namens hen een kort geding te starten. Wanneer het kort geding zal plaatsvinden is nog niet bekend.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Wim Bulthuis.

Inmiddels is bekend dat de zitting zal plaatsvinden op 6 maart a.s. bij de rechtbank te Leeuwarden. 

 

Thema's: Aanbestedingen en Bouw en vastgoed
Advocaat: mr. Wim Bulthuis

Meer nieuws Nieuwsbrief

Actueel

  • Manfield krijgt tik op de vingers vanwege een vingerscan
    Lees meer
  • De Inspectie inspecteert en publiceert
    Lees meer
  • Meerdere opdrachtgevers en een aanbestedingsprocedure, hoe zit dat?
    Lees meer

Meer nieuws Nieuwsbrief

Deze website gebruikt cookies Ok