Studiemiddag huurrecht

Wij verzorgen op donderdag 27 mei 2010 een studiemiddag voor alle professionele verhuurders van woonruimte in Fryslân. Wij hebben gekozen voor de onderwerpen “procedures bij kraken” en “bijzondere woonvormen”.

Procedures bij kraken.

Kraken is in Nederland onder bepaalde omstandigheden niet verboden. Door aanwezigheid van krakers wordt het bijvoorbeeld moeilijker om een pand te verkopen of te verhuren. Ook kan de verzekeraar aangeven dat een pand niet langer is verzekerd vanwege de aanwezigheid van krakers. Zowel strafrechtelijk, bestuursrechtelijk als civielrechtelijk kunnen krakers worden aangepakt. De vraag zal worden behandeld: “welke juridische acties kunnen richting krakers worden ondernomen? “

Bijzondere woonvormen.

De laatste jaren is er een ontwikkeling waarin in woonwijken woonvormen worden gevestigd voor bijzondere mensen. Dat kunnen mensen zijn met een verstandelijke beperking, mensen met psychische problemen, jongeren met criminele achtergrond et cetera. De overige wijkbewoners vrezen overlast of denken dat hun huis in waarde daalt. Diverse kritische problemen kunnen zich voordoen:

De studiemiddag vindt plaats op 27 mei 2010 vanaf 14.30 uur in de ontvangstruimte van ons kantoor. De bijeenkomst duurt ongeveer twee uur. Nadien zullen een hapje en een drankje worden geserveerd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wilt u zich aanmelden voor deze studiemiddag of wilt u meer informatie, stuur dan uw aanmelding of reactie naar mevr. mr. M.M. Hoelen: m.m.hoelen@rotshuizengeense.nl.

U kunt haar natuurlijk ook bellen: (058) 212 24 44.

Meer nieuws Nieuwsbrief

Actueel

  • Digitale error komt voor risico van de advocaat
    Lees meer
  • Wro of Omgevingswet bij een gewijzigd bestemmingsplan?
    Lees meer
  • Wetsvoorstel Modernisering Concurrentiebeding, doorgeschoten regeling?
    Lees meer

Meer nieuws Nieuwsbrief

Advocaten en juristen

Wim Bulthuis

Advocaat

Ivo van der Meer

Advocaat

Cynthia Grondsma

Advocaat

Dirk-Jan Westra

Advocaat

José Kemper

Advocaat

Willemijn Kuper

Advocaat

Lisa Blankestijn

Advocaat

Ayla Bosma

Advocaat

Femke de Jong

Advocaat

Aimée Tjalma

Advocaat

Gido Kalfsbeek

Juridisch medewerker

Alle advocaten en juristen

Deze website gebruikt cookies Ok