Nieuwsbrief Bouw en Vastgoed februari 2020

Graag informeren wij u periodiek over de juridische ontwikkelingen op het gebied van Bouw en Vastgoed. 

Verrekening kan geregeld worden

In een recent arrest heeft de Hoge Raad geoordeeld dat wanneer partijen in een contract de verrekeningsbevoegdheid uitbreiden, dit ook stand houdt als een van de partijen failliet wordt verklaard. In het onderstaande licht ik dit arrest verder toe.

Lees verder

Werkgevers opgelet: slapend dienstverband, beëindiging voor 1 januari kan lonen!

Vorige maand schreven wij over de uitspraak van de Hoge Raad omtrent de verplichte beëindiging van slapende dienstverbanden. Niet alleen deze uitspraak, maar ook de Wab die nu echt bijna in werking treedt, alsmede de Regeling compensatie transitievergoeding zoals die vanaf 1 april 2020 zal gelden, zorgen voor de nodige vragen bij werkgevers. Stukje bij beetje wordt er gelukkig steeds meer duidelijk, onlangs (13 december jl.) nog door een aantal antwoorden die minister Koolmees (SZW) in een brief heeft gegeven.

Lees verder

Staken, mag dat zomaar?

Op 20 november wordt er landelijk in veel ziekenhuizen gestaakt, althans hier roepen de vakbonden toe op. Inmiddels heeft circa tweederde van de Nederlandse ziekenhuizen gehoor gegeven aan de stakingsoproep die aanpassing van de ziekenhuis cao tot doel heeft. Maar mag een werknemer eigenlijk zomaar zijn werk neerleggen? En kan dit gevolgen hebben voor bijvoorbeeld uitbetaling van salarissen?

Lees verder

PFAS, de volgende bedreiging voor de bouw

PFAS staat voor poly-en perfluoralkylstoffen. Dit zijn door de mens gemaakte stoffen die niet van nature in het milieu voorkomen. Het is een verzamelnaam voor tot zesduizend verschillende soorten stoffen die in veel en uiteenlopende producten zijn verwerkt. Door emissies en incidenten zijn deze stoffen in het milieu terechtgekomen en zitten nu in onder meer de bodem, bagger en in het oppervlaktewater.

Lees verder

PAS , PFAS. Komt het nog goed met de bouw?

Hoe zit het ook al weer met het stikstofprobleem en betekent dit probleem dat de bouw op slot zit? Nee, dat betekent het niet. Met kennis van de achtergrond van PAS en met een goede voorbereiding is het mogelijk om enkele projecten weer vlot te trekken.

Lees verder

 
 
 
 
  Profiel | Expertise | Onze mensen | Actueel | Failissementen | Contact facebook linkedin twitter  
 
Wilt u toekomstige edities van deze nieuwsbrief/mailing via e-mail ontvangen? Dan kunt u zich hier aanmelden.
 
Rotshuizen Geense Advocaten | Prins Hendrikstraat 8, 8911 BK Leeuwarden | Tel +31 (0)58 21 22 444 | info@rgadvocaten.nl